Het eerste boek dat in 1978 bij uitgeverij Boucher uitkwam, was het kinderboek Duimelotje en Anneke Tanneke Toverheks, een verhaal voor kinderen van 5 à 10 jaar, dat Marianne van Albada in 1975 ooit voor haar eigen kinderen schreef. De reacties vanuit de omgeving waren zo enthousiast, dat een poging werd gedaan het verhaal uitgegeven te krijgen. Dat lukte niet, met name doordat de grote hoeveelheid kleurenillustraties de uitgave te duur zou maken. In die tijd werden alleen grote internationale uitgaven, zoals sprookjesboeken, in kleur gedrukt.
Twee jaar later besloten Philippe Boucher en Marianne van Albada het verhaal zelf te laten drukken. Om de prijs van de kleurendruk wat omlaag te brengen, werden alle kleurenillustraties samengebracht op enkele vellen, die als een apart boekje werden bijgeleverd en door de kinderen zelf moesten worden ingeplakt. De tekst was handgeschreven; dat spaarde zetkosten. Zo werd eind 1977 Uitgeverij Philippe Boucher geboren.
ga naar Duimelotje Duimelotje beleefde drie herdrukken
, en hoewel het boek al enige jaren uitverkocht is, zijn er nog steeds mensen die ernaar vragen. Soms hebben ze het boek zelf als kind gelezen en willen het nu voor hun eigen kinderen kopen.
Duimelotje nu:
Omdat Uitgeverij Boucher op dit moment alleen nog zo af en toe enkele kleine projecten doet, hebben we voor Duimelotje een nieuwe oplossing verzonnen. We kunnen Duimelotje nu aanbieden als een volledig in kleur gedrukt boekje (dus geen losse plaatjes meer), gebonden in een ringbandje. Printwerk en binden doen we zelf. Dat maakt dat we geen grote aantallen kunnen verwerken, maar dat degenen die aan Duimelotje goede herinneringen hebben bewaard, toch een exemplaar bij ons kunnen bestellen.

Ga door naar "Duimelotje handgemaakt".

UITGEVERIJ
PHILIPPE
BOUCHER
Haasakkers 3
9475 PJ Midlaren
tel: 050-4092837
Triodos: 390166561
KINDERBOEKEN
oude titels
naar boeken
<empty>
HOMEPAGE
LAATSTE NIEUWS
ARCHIEF
Philippe Boucher
Marianne van Albada
BOEKEN UITGEVERIJ
Kinderboeken
Volwassenen
Poëzie
Antiquarisch
Diversen
GLASATELIER
Glas-in-lood
Brandschilderen
Glas-fusen
Andere technieken
Glas te koop
Voorraadlijst
Bestelformulier
Links