Kunst op de Hondsrug

"Kunst op de Hondsrug" op school

Voor leerlingen van een aantal basisscholen in de gemeente Haren, organiseerde de projectgroep "Kunst op de Hondsrug" ook dit najaar weer een aantal creatieve projecten.
Op 18 augustus vond er een Startbijeenkomst plaats in de Barn, met ongeveer 30 leerkrachten van basisscholen uit de gemeente Haren en de verschillende kunstenaars die aan het project deelnemen.

Harry Huisman vertelde iets over zwerfstenen in de gemeente Haren (zie Lezing Zwerfstenen), en de zanger Peter Schaap gaf in liedvorm alvast een voorproefje van wat hij in oktober op OBS De Wissel met de schoolkinderen gaat doen.

 

De deelnemende scholen:

- OBS De Rieshoek in Noordlaren

- OBS De Wissel in Haren

- OBS De Linde in Haren

- St Nicolaasschool in Haren

- CBS De Borg in Haren

 

De deelnemende kunstenaars:

- Liesbeth Takken (website: www.landartprojects.com)
- Hilda Top (website: www.hildatop.nl)

- Evelyn van Oosterhout (website: www.werkplaatsnieuweweg.nl)

- Michiel van der Veen (website: www.crossedmusic.com)

- Anja Lofvers (website: www.anjalofvers.com)

- Peter Schaap (website:www.peterschaap.nl)

 

Een aantal kunstenaars in dit project zijn lid van de BIK. Bik’ers zijn kunstenaars met een bijscholing op het gebied van het onderwijs en projectmatig werken. Zij kunnen samen met de school ideeën die op school leven verder ontwikkelen tot concrete kunstprojecten. Kunstenaars kunnen en durven dingen anders aan te pakken. Bik-projecten hebben een duidelijk begin en eind en resulteren meestal in een presentatie, een voorstelling of een tentoonstelling. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van de BIK, www.beroepskunstenaarsindeklas.nl.

 

Achtergrondinformatie over stenen:

- Harry Huisman