>
         
NAAR HET ARCHIEF VAN 2022
         
ARCHIEF 2021     KLIK OP DE PLAATJES VOOR MEER INFO
Het archief geeft een kort overzicht
van nieuwsberichten uit voorgaande jaren.
 
27 dec. 2021 - Een nieuw glas-in-lood raam
Eind december maakte Philippe in opdracht een boograam van glas-in-lood in de tussenwand tussen keuken en hal van een oude gerestaureerde boerderij. Het raam is uitgevoerd in mondgeblazen glas met verschillende soorten kleine luchtbelletjes.
Klik voor meer foto's en info op een van de afbeeldingen rechts.
foto foto
10 dec. 2021 - WANKJA - droompaardje - een klein verhaal in beelden
Na het maken van de agenda voor 2022, was Marianne nog zo gegrepen door de eindeloze mogelijkheden tot het oproepen van kleur en sfeer binnen één en dezelfde voorstelling, dat ze opnieuw aan de slag ging met het bewerken van een oude tekening. De resultaten waren heel verrassend en vertelden a.h.w. elk hun eigen verhaal. Zo ontstond er ongemerkt een klein beeldverhaal, met als hoofdpersoon het paardje Wankja, dat rondkijkt in zijn wereld en iedere dag nieuwe indrukken opdoet. plaatje

Klik op het plaatje om te bladeren door de inhoud
Zelf zegt Marianne hierover:
Het is geen gewoon verhaal. Eigenlijk gaat het nergens over... Er gebeurt niets. Het paardje doet niets, zegt niets, presteert niets gaat geen relaties aan. Het is er alleen maar en kijkt om zich heen. Degene die mee kijkt, komt terecht in een andere wereld; een wereld van kleuren, sferen, veranderingen, die tot de verbeelding spreken, maar geen andere bedoeling hebben dan alleen de fantasie te prikkelen.
Er is geen verhaallijn met spanning, actie, gevaren, problemen, oplossingen, gevechten, vermaningen en goede of slechte daden. Ook zijn er geen winnaars of veliezers met wie je je kunt identificeren. Er is alleen Wankja, die rondkijkt in een wereld die hij nog nooit heeft gezien. Hij is volledig blanco. Hij kijkt, voelt, luistert, ruikt en beleeft alles als een pasgeborene die nog van niets weet.
Misschien zouden we dat vaker moeten doen? Even stil blijven staan en alles op ons laten inwerken, zonder oordeel, zonder vergelijking, zonder onmiddellijke actie...
De stilte en de ontvankelijkheid voor indrukken die daardoor ontstaat, schept ruimte voor een andere beleving van de wereld om ons heen en opent onze ogen voor onze eigen gevoelens.
plaatje
Klik op het plaatje
voor meer info
21 sept. 2021 - EEN NIEUWE AGENDA voor 2022    
Voor de 16e keer is er een agenda met photoshop bewerkingen van een eigen schildering van Marianne. Dit jaar diende de schets van een rollend paard als basis en leverde een schat aan kleurige beelden op.
Meestal verschijnt deze agenda pas in december en hebben veel mensen dan al een agenda gekocht.
Dit jaar zijn we wat vroeger en heeft iedereen 3 maanden de tijd om dit kunstwerkje te bestellen.

Klik op het plaatje rechts voor een aantal afbeeldingen van het binnenwerk, de prijs en de bestelwijze.
plaatje
'METAMORFOSE' plaatje
METAMORFOSE... (een impressie)
Het is altijd weer verrassend om te zien, hoe verschillend de sfeer van één en dezelfde afbeelding kan worden als er gevarieerd wordt met kleur en lichtval. Klik op het plaatje rechts voor een impressie.
Begin september 2021 - herinnering aan 15 jaar agenda's
Al 15 keer maakte Marianne een geïlleustreerde agenda voor het nieuwe kalenderjaar. En er is alweer een volgende in de maak.
In 2008 verscheen het eerste exemplaar met een gestileerde tekening van een bosje tulpen, waarbij de kleuren in de tekening omsloegen afhankelijk van de manier waarop de bloemen elkaar overlapten. In 2009 maakte ze bewerkingen van een schilderijtje met twee eendjes. Daarna kwamen er nieuwe experimenten en in de loop van de tijd raakte ze steeds meer thuis in het programma en wist steeds kunstiger bewerkingen te voorschijn te toveren.
De tijd die er voor nodig is, bleef echter hetzelfde: Om een paar echt mooie afbeeldingen te krijgen, moet er een veelvoud aan probeersels gemaakt worden.
Hieronder een impressie van het werk van al die jaren.
Augustus 2021 - vergeten glas-in-lood raampje
Eind augustus kwam er onverwacht iemand langs, op zoek naar iets van glas om cadeau te geven. Philippe was net begonnen aan een nieuwe opdracht voor een aantal grote vaste ramen, maar iets kleins om op te hangen hadden we eigenlijk niet meer. Toen kwam opeens uit een verloren hoekje dit schattige raampje nog te voorschijn. En dat vond meteen zijn nieuwe eigenaar... plaatje
Juli 2021 - Een glas-in-lood raam ter vervanging van plastic folie
Het tweede glas-project was bedoeld als vervanging van een ruitje dat voorheen was afgplakt met plastic-folie, maar dat inmiddels echt glas-in-lood verdiende.

Klik op de foto rechts voor meer foto's van het maakproces en het resultaat.
raampje
 
NAAR HET ARCHIEF VAN 2020
 
         
boeken
glas
contact
HOMEPAGE
LAATSTE NIEUWS
ARCHIEF
Philippe Boucher
Marianne van Albada
BOEKEN UITGEVERIJ
Kinderboeken
Bijzondere Uitgaven
Poëzie
Recensie pagina
Diverse aanbiedingen
GLASATELIER
Glas-in-lood
Brandschilderen
Glas-fusen
Andere technieken
Glas te koop
Voorraadlijst
CONTACT / bestellen
Face-book pagina
Links
archief
facebook