NAAR HET ARCHIEF VAN 2020
ARCHIEF 2019     KLIK OP DE PLAATJES VOOR MEER INFO
Het archief geeft een kort overzicht
van nieuwsberichten uit voorgaande jaren.
ONZE BESTE WENSEN VOOR HET NIEUWE JAAR

Dit najaar maakten we, ruim 40 jaar na verschijnen, een herdruk van 'Duinmelotje en Anneke Tanneke Toverheks', omdat er opnieuw zoveel vraag naar was. Daarom ligt het boekje dit jaar bij ons onder de kerstboom...
Klik op het plaatje voor de kaart en foto's van de glazen kerstboom die Marianne ooit maakte van gefused glas.

foto
december 2019 - Agenda 2020 met 52 variaties op een fantasie-tekening

Zoals elk jaar maakte Marianne ook voor het jaar 2020 een kleurige Agenda, met 52 variaties op een fantasie schildering van haar hand.
Formaat 13,5 x 18,5 cm, 116 pagina's
handgemaakt, in ringbandje
1 illustratie per week, volledig in kleur

foto
december 2019 - In 1985 stond Duimelotje in de TOP-10
Bij het doorsnuffelen van oude plakboeken bleek dat Duimelotje en Anneke Tanneke Toverheks 35 jaar geleden in de top-10 van de Nederlandse Kinderboekwinkels stond. foto
13 december 2019 - Duimelotje wordt bijgedrukt

De 5e drukgang van Duimelotje en Anneke Tanneke Toverheks, die we in november hebben laten maken, is zo snel uitverkocht, dat we een stel nieuwe dozen hebben bijbesteld, om tijdens de feestdagen niet zonder te zitten.

foto
4 dec 2019 - RECENSIE VAN EEN 8-JARIG LEZERTJE - OVER 'DUIMELOTJE'

Juf Tonny leest al 40 jaar het boek van Duimelotje en Anneke Tanneke Toverheks voor aan haar kleuterklassen en steeds is het een groot succes. Vandaag vroeg ze aan Toots, inmiddels 8 jaar oud, wat hij zich daar nog van herinerde.
Klik op het plaatje hiernast voor zijn verhaal.

foto
27 nov 2019 - REACTIES VAN FANS OP DE HERDRUK VAN 'DUIMELOTJE'

Na het verschijnen van de 5e druk van Duimelotje en Anneke Tanneke Toverhejs, kregen we heel veel bestellingen binnen. Ook kwamen er heel veel reacties van fans.
Klik op het plaatje hiernast voor een bloemlezing van de verschillende reacties.

foto
Eind november 2019 - Nieuwsbrief

Nieuwsbrief naar de 'fans' van Duimelotje met de vraag of ze willen helpen het boek verder te verspreiden door onze nieuwsbrief te delen.

facebook
november 2019 - Herdruk 'Duimelotje'
Lang was Duimelotje en Anneke Tanneke toverheks uitverkocht. Vanaf eind oktober 2019 is het weer verkrijgbaar als gebonden boekje. Geheel in kleur, met voorgedrukte plaatjes. Zie de pagina BOEKEN voor meer informatie, of kijk direct bij Duimelotje. plaatje
november 2019 - Face-book pagina 'GLAS en BOEK'

Sinds 1 november is er voor Uitgeverij Philippe Boucher ook een face-book pagina aangemaakt, zodat mensen ons ook via die weg kunnen vinden. Vooral over 'Duimelotje en Anneke Tanneke Toverheks' kwamen veel berichten binnen via face-book. Vandaar dat ook daar ons mail-adres nu te vinden is.

facebook
oktober 2019 - Printing on demand voor 'Duimelotje'
Duimelotje en Anneke Tanneke toverheks krijgt deze maand een 5e druk. Het boek was al heel lang uitverkocht, maar op aanvraag maakten we zo af en toe zelf enkele exemplaren bij. Geprint en ingebonden met een ringbandfje.
Er kwamen de laatste weken echter zoveel aanvragen binnen, dat we besloten hebben het boek via printing on demand in een kleine aantallen te laten bijdrukken. Zo blijft het beschikbaar voor degenen die er goede herinneringen aan hebben. Het wordt nu weer een stevig gebonden boekje. De plaatjes hoeven niet meer ingeplakt te worden, zoals vroeger bij de eerste drie drukken.

Indertijd was dat inplakken een oplossing om het boekje betaalbaar te houden. Nu de scans van de plaatjes eenmaal gemaakt zijn en we zelf de opmaak op de computer kunnen doen, is het eenvoudiger om alles in één keer te drukken. Jammer voor degenen die gehecht waren aan het plak- en knipwerk, maar voor deze uitgave zou dat het boekje juist weer onnodig duur hebben gemaakt.
februari 2019 - BERICHT OVER - 'TUTTO RISOTTO' TUTTORISOTTO

TUTTO RISOTTO is sinds eind 2018 uitverkocht. Het boek is nu alleen nog verkrijgbaar via de WEBSITE van FLORINE BOUCHER

januari 2019 - Een nieuw glas-in-lood raam van Philippe Boucher

Het jaar 2018 was volgepland met allerlei andere activiteiten, maar in december begon Philippe aan een nieuwe opdracht voor een glas-in-lood raam, bedoeld als versiering in twee bovenramen in een huis in Zwolle.
Volg het maakproces via de link in de rechterkolom.

NAAR HET ARCHIEF VAN 2018
 
       
boeken
glas
contact
HOMEPAGE
LAATSTE NIEUWS
ARCHIEF
Philippe Boucher
Marianne van Albada
BOEKEN UITGEVERIJ
Kinderboeken
Volwassenen
Poëzie
Recensie pagina
Diverse aanbiedingen
GLASATELIER
Glas-in-lood
Brandschilderen
Glas-fusen
Andere technieken
Glas te koop
Voorraadlijst
CONTACT / bestellen
Face-book pagina
Links
archief
facebook